Individuell måling av varme – Nå starter installasjonen

22 februar 2024 - 22:57 - Skrevet av Aleksander Løkke-Sørensen - Kategori: Informasjon - Del på Facebook - Del på Twitter

Som du sikkert har fått med deg vedtok generalforsamlingen (2022) at borettslaget skal gå over til individuell måling av energi til varmtvann og oppvarming. 

Under finner du informasjon om hva som skjer videre. Les hele artikkelen nøye slik at du får med deg den viktige informasjonen som blir gitt her.

Styret har gjennomført anbudsrunde med de aktuelle tilbyderne i markedet. Etter flere runder har styret valgt Lyse og Brunata som leverandør. 

Brunata leverer målere og sørger for installasjon av målere i borettslaget. 

Lyse vil sørge for fakturering av forbruk og oversikt over energiforbruk på «min side». 

 

Det har tidligere blitt avholdt et informasjonsmøte. Fikk du ikke deltatt kan du se opptak av møtet ved å logge inn på vibbo.no

 

Installasjon av målere starter i uke 9.

Eier av leilighet vil bli motta SMS på registrert mobilnummer en uke før installasjon. Alle vil få 2 datoer for installasjon, først vannmålere, deretter installasjon av radiatormålere.

Skal du ut på reise eller ønsker å bytte tid kan du kontakte Brunata: Telefon 64 86 50 86 eller e-post brunata@brunata.no

Hva skal installeres i leilighetene?

I leilighetene skal det installeres vannmåler og radiatormålere. Vannmåler monteres ved stoppekran på bad og WC for de som har separat WC og dermed 2 tilførsler med varmtvann til leiligheten. Vannmåler monteres av godkjent rørlegger. Måleren som monteres er avbildet under. Måleren måler hvor mye varmtvann man har brukt og rapporterer dette fortløpende til Lyse. 

Radiatormåler monteres på overflaten av alle radiatorene du har i leiligheten din. Disse målerne vil bli montert av egne folk fra Brunata som har spesialisert seg på denne type montasje. Måleren sveises fast i radiatoren og er sabotasjesikker. Måleren måler hvor mye energi den enkelte radiator avgir og rapporterer dette fortløpende til Lyse. 

Månedlig avregning betyr større variasjon i beløp

Nå som vi går over fra årlig avregning fordelt etter fordelingsnøkkel til månedlig avregning etter faktisk forbruk vil størrelsen på de månedlige regningene variere. De kaldeste månedene er november, desember, januar, februar og mars. Vi anbefaler at alle som et minimum setter av samme beløp som kreves inn via fellskostnadene merket oppvarming. Fjernvarmeprisen følger strømprisen.   

Spørsmål og svar ?

Hva koster den nye løsningen?

Den nye løsningen koster 133,- per leilighet per mnd. Dette dekker fakturering, nedbetaling av installering og teknisk utstyr samt 10 års service avtale. 

Hva skjer med husleien?

Husleien vil fra 01. august 2024 bli redusert med beløpet du finner merket med oppvarming på din husleiefaktura. Se punkt under for mer informasjon.

Når går vi over til den nye løsningen?

Fra 01 august 2024 vil beløpet som er merket med oppvarming bli fjernet fra husleiefaktura. Hva dette beløpet er for din leilighet kan du se på din husleiefaktura (du finner den i nettbank eller på vibbo.no). Du vil fra dette motta egen faktura fra Lyse for den energien din leilighet bruker til oppvarming og varmtvann.

Jeg kan ikke være hjemme på installasjonsdato?

Da må du kontakte Brunata for å avtale ny tid. Brunata: Telefon 64 86 50 86 eller e-post brunata@brunata.no. Dersom det ikke er avtalt nytt tidspunkt kan det påløpe avgift for ekstra oppmøte.

Hva skjer dersom jeg ikke er hjemme på installasjonsdatoen?

Dersom du ikke er hjemme på oppsatt installalasjonsdato og de ikke får installert målere vil Brunata kontakte deg for å booke ny tid. Vær oppmerksom på at det kan påløpe gebyr for ekstra oppmøte. 

Hvorfor må de komme 2 ganger for å installere målere?

Det er ett rørleggerteam som installerer vannmålere. De er først ut da denne jobben er den som tar lengst tid. Deretter kommer et eget team som installerer målere på radiatorer. Vi skulle ønske at alt kunne vært gjort på ett og samme besøk men logistikken gikk ikke opp. Følg med på SMS fra Brunata for tidspunkt for installasjon.

Må jeg få montert målere hos meg?

Ja alle må få montert målere. Dersom installasjonen blir forhindret og målere ikke blir installert vil det bli stipulert et høy forbruk og administrasjonsgebyr vil tilkomme.

Hvorfor går vi over til individuell måling?

Generalforsamlingen har vedtatt (2022) at borettslaget skal gå over fra felles forbruk fordelt etter fordelingsnøkkel til individuell måling av energi. En slik løsning vil gjøre at alle kan følge med på og påvirke sitt eget forbruk og betaler for det de bruker. En slik måleløsning er varslet at vil komme som krav fra EU innen kort tid. 

Hvordan får jeg tilgang til «min side» hos lyse?

Du vil få tilgang til «min side» hos Lyse i lpet av september/ oktober 2024. Det vil bli sendt ut informasjon når din tilgang er klar. 

Hva koster fjernvarmen?

Fjernvarmeprisen følger strømprisen. Strømstøtteordningen gjelder også fjernvarme for borettslag og sameier. Du kan lese mer her


Denne artikkelen handler om:
Fant du det du lette etter?
Ja Nei