Vi tester digitale nøkler fra OBOS

6 desember 2019 - 13:14 - Skrevet av olanarrstyret - Kategori: Infoskriv - Del på Facebook - Del på Twitter

Borettslaget har blitt med i et forsøksprosjekt sammen med OBOS og Unloc for å teste digitale nøkler. Testperioden vil gå over 6. måneder. Etter testperioden vil styret vurdere om borettslaget skal fortsette med ordningen eller ikke. Løsningen er gratis i prøveperioden men vil koste penger for borettslaget dersom vi velger å beholde løsningen.

OBOS Nøkkel gjør det mulig for beboere å bruke mobiltelefon for å åpne hovedinngangsdøren, samt dele nøkler med familien, venner og andre. Til daglig er det mange som trenger nøkkel til oppgangen. Utenom beboere og styret, skal også avisbud, pakkeleveranser, vaktmester, hjemmesykepleie, vaskehjelp, håndverkere, familie og venner ha tilgang.

Istedenfor å dele ut fysiske kopier til alle som skal inn, kan man med et par tastetrykk i Unloc-appen sende en personlig digital nøkkel. Dette kan være en permanent nøkkel til familie, eller tidsbegrenset nøkkel til andre besøkende. Digitale nøkler er personlig, tidsbegrenset (om ønskelig), lett å dele og lett å slette. 

Hvordan kommer jeg i gang?

  1. Last ned Unlock appen på din smarttelefon.
  2. Alle registrerte andelseiere som har godtatt digital kommunikasjon fra OBOS vil motta en sms fra Unloc eller det vil komme opp en melding i Unloc-appen som er installert på din smarttelefon.
  3. Dersom du ikke har mottatt neon sms eller melding i appen innen torsdag 12. desmeber ber vi deg om å kontakte styret pr epost.
  4. Les mer om hvordan appen fungerer her:

https://www.obos.no/styre/obos-nokkel/for-beboere

  1. Ved behov for teknisk support ta kontakt med Unloc gjennom appen med å trykke på «Help» knappen i appen.

 

OBOS Nøkkel – spørsmål og svar

Må jeg bruke det?

Nei, det er helt valgfritt å bruke tjenesten.

Kan eksisterende nøkler fortsatt brukes?

Absolutt. De som ønsker å bruke fysiske nøkler kan fortsatt gjøre det.

Kan alle mobiltelefoner benyttes?

Alle mobiltelefoner med Bluetooth-funksjonalitet kan benyttes. De fleste smarttelfoner har det, men bluetooth må være slått på

Koster det penger?

I testperioden er det gratis. Styret vil vurdere om løsningen er verdt kostnadene ved endt testperiode.

Er det sikkert?

Sikkerheten med digitale nøkler er betydelig bedre enn med fysiske. I motsetning til fysiske nøkler kan ikke digitale nøkler mistes eller kopieres av andre, og ingen uvedkommende kan bruke løsningen.

Gjelder det også leilighetsdøren?

Nei det gjør det ikke, men det vil bli mulighet for dette dersom borettslaget velger å abonnere på tjenesten.

Jeg har ikke fått sms, hvorfor?

Dette skyldes mest sannsynlig at OBOS ikke har registrert rett telefonnummer på deg som eier. Send en epost til styret@olanarr.no slik at vi kan registrere korrekt info. Husk andels nr., Navn og telefon nr. 


Denne artikkelen handler om:
Fant du det du lette etter?
Ja Nei