Rundskriv styret Oktober

21 oktober 2019 - 18:00 - Skrevet av olanarrstyret - Kategori: Infoskriv - Del på Facebook - Del på Twitter

 

Rentene går opp til 2,60% 

Selv om styret jobber aktivt med å hente inn de beste tilbudene, så har renten på borettslagets lån økt med 0,20%. Det betyr at dem som ikke har nedbetalt IN-lånet får økte rentekostnader. Se posten med kapitalkostnader på husleiefaktura.

Lufting og fyringsvett i Ola Narr 
Vi minner om at alle må lufte, spesielt om du bor i 4. eller 5. etasje da det samles mye luft øverst i systemet. Ikke skru opp lufteskruen for mye, og luft tidlig om morgningen på ukedager i tilfelle det skulle skje et uhell og rørlegger må kontaktes. 

Husk å ikke lufte for kråkene. Lukk gjerne døren inn til soverom for å holde det kjølig. Hvis det er varmt, så la radiatoren stå av eller på lavt nivå fremfor å luft mye. 
Gode vaner for bruk av varmeanlegget er viktig for å holde energikostnadene lave! 

3 enkle ting du kan gjøre for å redusere kostnadene i borettslaget! 
Styret sin viktigste oppgave er å skape et godt bomiljø, drive en sunn økonomi og vedlikehold av borettslaget. Men alt dette påvirkes av hva vi som beboere gjør!  

Her er 3 ting du kan bidra med for å skape et bedre bomiljø!  

  1. Varme! Ikke luft for kråkene- om du har det så varmt at du må lufte, skru ned varmen. Hold dører til soverommet lukket om du liker å ha det kjølig der.  
  2. Skade. Om du ser skade eller mistenker skade er det viktig at du tar kontakt og melder ifra. Når ting er i ferd med å gå i stykker, si ifra vaktmester! Dette gjør at vi kan reparere ting, fremfor å erstatte ting.  
    Opplever du at noe ikke er som det skal være du si ifra til vaktmester Mats! Jo kjappere skaden blir utredet, jo billigere blir det for alle parter- alltid! Husk å gi Mats gode beskrivelser og gjerne bilder av problemet. 
  3. Bruk fasilitetene våre! Vi har sykkelboder, fellesboder, søppelkasser, lekeplasser, vellferdsrom, dugnad, Hertz billeie, TV-pakke og mye mer! Dette er fasiliteter som bidrar til bedre trivsel, reduserte kostnader og et hyggeligere bomiljø! Jo mer det brukes, jo høyere verdi gir det for deg og dine naboer. Om du har forslag til fasiliteter ønsker vi å høre det!

 

Vi minner om generell brannsikkerhet! 

Når sjekket du slukkeapparatene sist? Se på dato, og at måleren er i grønt felt.  

Brannteppe er også lurt å ha tilgjengelig ved f.eks. brann i gryte. 

Ha en brannalarm pr. soverom og en på kjøkkenet/stue 

Alle i borettslaget har kullfilter, det anbefales å bytte dette hver 6 mnd. eller vaske det om mulig. Fettet som samles i kjøkkenvifta er meget brannfarlig om det skulle ta fyr på stekeplata. En komfyrvakt er derfor lurt å ha så kan man unngå tørrkoking og lignende. 

I tro og tradisjon arrangerer vi julegrantenning i år også 

Husk derfor å hold av første søndag i advent (1. desember). Kanskje blir det en liten twist i år, stay tuned!


Denne artikkelen handler om:
Fant du det du lette etter?
Ja Nei