Radiator og varme

17 januar 2019 - 22:53 - Skrevet av olanarrstyret - Kategori: Oppvarming - Del på Facebook - Del på Twitter

Varme og radiator

Ola Narr får levert fjernvarme fra Vik. Dette er energi som kommer fra brenningen av restavfallet ditt og er en god måte å utnytte ressursene rundt oss på. Dette er et miljøvennlig alternativ så lenge du bruker det riktig. Ikke bruk mer varmtvann enn du trenger eller ha vinduet på vidt gap når varmen står på. Fornuftig bruk av varmtvann og varme i leiligheten vil føre til lavere kostnader for borettslaget og beboerne.

Når kommer varmen?
Når høsten kommer og temperaturen ute går ned, skrus anlegget på. Varmeanlegget skrus av og på ved en gitt temperatur, og på høsten kan temperaturen svinge mye rundt dette punktet. Det gjør at det tar tid før radiatorene dine blir varme. Husk at vann også er en treg energi og at det skal gjennom over tusen meter med rør før det kommer frem til deg. Det kan derfor være lurt å bruke en ekstra varmekilde frem til varmen har satt seg i anlegget og gir en stabil temperatur.

Borettslaget sin eiendom
Radiatorene er borettslaget sitt ansvar og eiendom. Vi anbefaler at radiatorer ikke demonteres da de hører til leiligheten. Dersom du likevel velger å demontere, så skal styret varsles og en autorisert rørlegger må utføre jobben.
 

Vedlikehold 
For at radiatoren skal være effektiv er det viktig at den blir behandlet riktig.
– Radiatoren skal luftes på høsten. Varsel om når dette skal gjøres blir sendt ut. Se instruks HER eller nedenfor

– Ikke mal over ventil eller lufteskrue. Dette hindrer lufting av radiator.
– Ved lekkasje må rørlegger og styret/vaktmester kontaktes umiddelbart.

Vi anbefaler å lufte på dagen slik at man har mulighet til å få tak i rørlegger uten å benytte vaktordning. 


Denne artikkelen handler om:
Fant du det du lette etter?
Ja Nei