Ny informasjon september 2022

20 september 2022 - 19:50 - Skrevet av olanarrstyret - Kategori: Informasjon - Del på Facebook - Del på Twitter

 

Fyring

Som tidligere starter fyringssesongen etter været og ikke på en bestemt dato. Når det er meldt kaldt vær over en lenger periode vil vi sette på varmen. Når det er varmt ute er det vanskelig å reguler varmen på vårt system og dette medfører unødvendige kostnader. I år ligger vi tett på budsjettet for energikostnadene og ønsker å ikke øke denne innbetalingen fra beboerne før det er helt nødvendig. Pris på fjernvarme følger pris på strøm, så når strøm er dyrt er også fjernvarme dyrt. Ved å starte fyringssesongen noe senere sparer vi penger.

Vi i styret bor også i borettslaget og vi har ulikt behov for oppvarming. Noen av oss går i t-skjorte hjemme, mens andre har funnet frem tøfler og varm genser. Blir det ekstra hustrig for enkelte anbefaler vi en elektrisk varmeovn. Den kan flyttes til der du oppholder deg og gir varme med en gang den slås på. Vi har flere til utlån, bare ta kontakt med vaktmester.

 

Varmt vann

Flere enheter har hatt problemer med varmt vannet. Det har vært lang leveringstid på en pumpe som vi måtte erstatte. Nå er den endelig montert og vi håper dere merker forskjellen positivt.

 

Renteøkning

Ny renteøkning på lånene med 0.5%. Om du har avtalegiro eller e-faktura kan du se fakturadetaljer i nettbank eller på vibbo.no under menyen din bolig.

 

Husleien

Økonomistyring er noe vi jobber kontinuerlig med, og nå har vi startet å jobbe med budsjettet for neste år. Vi ser en generell høy prisvekst, høye energikostnader og forventer også økning på kommunale avgifter. Vi er også nødt til å fortsette med vedlikehold. Vi forventer at vi er nødt til å sette opp fellesutgiftene som følge av dette. Endringen vil bli varslet før de trer i kraft.

 

Klargjøring av balkong før vinteren

  • Det er viktig at man rydder balkongen før vinteren slik at gjenstander ikke fryser fast i gulvet, da unngår man skader.
  • Nedbør som fryser til is kan føre til at blomsterkassene blir svært tunge. Dette øker sjansen for at de kan dette ned. Om de treffer noen nedenfor kan dette få svært alvorlige konsekvenser. Derfor må all ta inn blomsterkassene før vinteren kommer.

 

Ny forretningsfører

Sunniva Nordmelan er borettslagets nye forretningsfører. Dere finner kontaktinformasjon til henne her https://olanarr.no/om-oss/#forretningsforer


Denne artikkelen handler om:
Fant du det du lette etter?
Ja Nei