Informasjonsskriv oktober 2022

16 oktober 2022 - 18:51 - Skrevet av olanarrstyret - Kategori: Informasjon - Del på Facebook - Del på Twitter

Økning i husleien fra 01.12.2022

På grunn av økte priser på tjenester, varer, forsikring, kommunale avgifter og energi ser vi oss nødt til å øke husleien. Økningen vi har kommet frem til vil være fornuftig er 11% for felleskostnadene og 16% for brensel. Kostnader for TV og internett er så langt uendret. I tillegg er det ny renteøkning på IN lånene, denne reguleres ikke av borettslaget. Du finner detaljert faktura på vibbo.no under «min bolig».  

Vi følger prisutviklingen og utgiftene til borettslaget jevnt og vurderer kontinuerlig nødvendigheten av endring i husleien. For å begrense økning i husleien reforhandler vi avtaler og benytter anbud for de fleste arbeidene vi får utført.

 

Energi

Utgift til oppvarming er borettslagets største utgift. Vi oppfordrer igjen til å varme opp leiligheten smart. Senk temperaturen når du ikke er hjemme eller sover, steng dører til rom som du ønsker eller kan ha kalde og luft kort og effektivt. Ved å ha lufte ved å ha vinduer på gløtt i oppvarmede rom kaster vi bort mye varme. Har du lånt en varmeovn nå i overgangsperioden, lever den tilbake til borettslaget. Det kan du gjøre på åpent styrerom på onsdager mellom kl. 1830 og 1930.    

 

Tips for forebygging av brann

Brann kan oppstå i elektriske anlegg. En enkel måte å forebygge på er å unngå utstrakt bruk av skjøteledninger. Har du få stikkontakter enn du trenger anbefaler vi å få installert flere, utført av en elektriker.

Ved bruk av skjøteledninger: påse at de er hele, ikke koble flere sammen, bruk ledning av passe lengde slik at du unngår kveiler, ikke få ledningen i klem og ikke bruk de til utstyr som krever mye strøm (varmeovner, hvitevarer og liknende).

 

Hvor skal jeg ha tingene mine?

Dine ting skal oppbevares i egen leilighet eller egen bod. Sykler, barnevogner og liknende kan i tillegg oppbevares i felles boder. Det er ikke lov til å oppbevare ting i andre fellesområder uten avtale. Oppgangene er rømningsveier og skal derfor ikke være oppbevaringsplass.

 

Lys i parken

Vi er i dialog med bymiljøetaten for å få belysning i parken. Vi jobber med dette selv om det er utenfor borettslagets areal fordi vi mener det vil gi økt sikkerhet og et triveligere bomiljø.

 

Styremedlem?

Kan du tenke deg å sitte i styret? Til våren er det to styreplasser som er på valg. Er du nysgjerrig på hva det vil si å sitte i styret eller  interessert til å bidra til et godt bomiljø ta kontakt med valgkomiteen (valgkomite@olanarr.no) eller styret via e-post, åpent styrerom eller telefon. Vi håper på å høre fra deg.


Denne artikkelen handler om:
Fant du det du lette etter?
Ja Nei