Informasjonsskriv fra styret – april 2024

4 april 2024 - 20:47 - Skrevet av Magnus Sørensen Haukaas - Kategori: Informasjon - Del på Facebook - Del på Twitter
Møte i grøntgruppa 🌿🌷👩‍🌾

Den 8. april kl. 20 er det klart for vårens samling/møte i grøntgruppa på velferdsrommet.

Grøntgruppa er en åpen gruppe på Vibbo, og hvis du ønsker å bidra med diverse hagearbeid som planting og luking melder du deg inn der. Du trenger ikke å ha grønne fingre for å være med. Opplæring vil bli gitt og borettslaget har diverse hageredskaper til utlån. Grøntgruppa på Vibbo finner du her: vibbo.no/ola-narr/grupper/grontgruppa

Spørsmål om individuell måling av av varme? 🌡️🔧🏢

Installasjon av målere er i gang. Dette utføres av et selskap som heter Brunata. Hvis du savner informasjon eller lurer på noe i forbindelse med installasjonen, kan Brunata kontaktes på e-post: brunata@brunata.no eller telefon: 648 65 086. Det finnes også en utfyllende artikkel om dette på olanarr.no.

⚠️🦟 Møll 🦟⚠️

Vi går våren og sommeren i møte og med dette kommer også sesongen for møll. Vi har ett loft hvor det har blitt observert møll. Det er viktig å være nøye med hvordan du oppbevarer ting i boden din med tanke på møll. Møll kan forårsake skade på klær, tepper, møbler, matvarer og andre organiske materialer og disse bør så fremst mulig oppbevares i forseglede plastposer eller beholdere for å hindre at møll får tilgang. Hvis det er noe du er ekstra bekymret for, bør du vurderer å ikke oppbevare dette i boden. 👕👗👒🧳🧶

⚠️ Skader forårsaket av møll er beboers ansvar og dekkes ikke av borettslaget.

Oppbevaring i fellesarealer 🚫📦🧹

Nå som det nærmer seg tid for dugnad (mandag 29. april), vil vi igjen minne om at det ikke er tillatt å oppbevare ting i borettslagets fellesarealer. Ting som etterlates vil bli fjernet og kan i verste fall ende med å bli kastet. Rydding av kjeller, loft og oppgang er noe som gjøres på hver dugnad, men også av vaktmester resten av året.

Eiendomsskatt 💰🏠📊

Enkelte andelseiere i borettslaget vil oppleve å måtte betale eiendomsskatt av sin bolig. For boliger i Oslo Kommune gis det generelt et bunnfradrag på 4,7 millioner kroner som trekkes fra summen av boligens registrerte verdi (eiendomsskattegrunnlaget), registrert hos Skatteetaten. Dette gjør at de fleste boliger i Ola Narr Borettslag med unntak av de største unngår eiendomsskatt, mens de boligene med høyest verdi må skatte av det beløpet som eventuelt overstiger 4,7 millioner kroner. Du kan lese mer om eiendomsskatt på nettsidene til Oslo Kommune. Det er borettslaget som betaler eiendomsskatten og derfor også krever den inn fra de andelseierne dette gjelder.

Kjør forsiktig i bakgården 🚗👶🐕🚸

Husk å kjøre forsiktig til og fra parkeringsplasser i bakården, og se opp for barn og dyr.

Hilsen styret 🤹


Denne artikkelen handler om:
Fant du det du lette etter?
Ja Nei