Fremtidig TV- løsning i borettslaget

18 februar 2021 - 21:15 - Skrevet av olanarr - Kategori: Informasjon - Del på Facebook - Del på Twitter

Styret mottok i fjor et forslag til generalforsamlingen om å avvikle den kollektive TV-avtalen, dette for å overlate valget av TV-tjenester til beboerne og redusere felleskostnadene.

I følge ferske tall fra Norsk Mediebarometer har andelen som ser på lineær-TV (tradisjonelt fjernsyn) falt dramatisk fra 82 % i 2010 til kun 48 % i 2019. En slik nedgang på hele 34 prosentpoeng i løpet av en tiårsperiode tyder på at norske TV-vaner er i sterk endring.

Borettslagets TV- avtale er klar for reforhandling. Vi ønsker derfor å gjennomføre en kort spørreundersøkelse/meningsmåling om TV-tilbudet i borettslaget for å forstå hva beboerne våre er opptatt av. Styret ønsker å kartlegge hvor stor andel av beboerne som benytter seg av TV-tilbudet som per i dag er inkludert i husleien. Resultatet vil brukes til å gjøre en vurdering av hvilke løsninger vi bør tilby beboerne fremover og styret ønsker derfor å høre med borettslaget beboere om hva slags TV-tjeneste de ønsker.

Ved en kollektiv TV- avtale vil kostnaden være en del av husleien, som i dag. Avtalen bestemmes av borettslaget og alle beboerne er bundet til denne, ofte i flere år av gangen. Ved en individuell TV-avtale vil man motta regning direkte fra TV-leverandøren. Avtalen inngås mellom hver enkelt beboer og leverandør, innhold og avtalevarighet bestemmes selv.

Dagens kollektive RiksTV pakke koster 249 ,- per måned, en individuell avtale på denne pakken vil koste 399,- Samtidig finnes det andre TV-løsninger og pakker som koster mindre som en individuell avtale. NRKs kanaler er gratis tilgjengelig på app for smartTV, appleTV, androidTV samt telefon, PC og nettbrett.

Gjennom OBOSOpenNet har vil tilgang til flere TV-leverandører. For oversikt og priser trykk her

Trykk her for å starte spørreundersøkelsen

Er du eldre enn 67 år vil du motta spørreundersøkelsen på papir i din postkasse. Svar enten på papirutgaven eller elektronisk.


Denne artikkelen handler om:
Fant du det du lette etter?
Ja Nei