FAQ Internett

Borettslaget har internettilkobling  over fiber. Det er inkludert en hastighet på 1000/1000 Mbps i husleien. Avtalen er med OBOS OpenNet
Hastighet

Internetthastigheten i Ola Narr er på opptil 1000 Mbps opp og ned. Det er imidlertidig flere ting som påvirker hastigheten
– Ruteren. Ikke alle rutere håndterer så store hastigheter
– Vegger. Tykke vegger vil dempe den trådløse hastigheten betraktelig. «repeaters» eller meshnett kan hjelpe med dette.
– Egne enheter. Ikke alle datamaskiner eller mobiler greier å utnytte kapasiteten som er tilgjengelig.

Kablet nett – bruk kablet nett hvor dette er mulig.

Vi anbefaler at du bruker en kablet tilkobling hvor dette er mulig. F.eks inn i TV, TV-dekoder, spillkonsoller og stasjonær PC o.l. Dette blant annet for en mest stabil tilkobling, men også for en raskere forbindelse. Over WiFi vil du alltid oppleve at hastigheten går noe ned.

Trådløs router

Er noe hver husstand selv må anskaffe. Vi anbefaler å kjøpe en som koster 900 kr eller mer da det viser seg at de billige routerne ikke takler så høy hastighet vi har på internettet og flere enheter tilkoblet på samme tid.

Fibermodem

Kommer du deg ikke på nett?

Det første man kan gjøre er ta en omstart av tilkoblede enheter. Ta en omstart av den trådløse ruteren og av fibermodemet først for å se om det hjelper. Det enkleste er å slå av fibermodemet ved å trekke ut strømmen. Dette anbefaler vi også at man gjør en gang i blant.

Sjekk gjerne at alle kabler sitter i som de skal.

Sjekk om lampene på modemet lyser som de skal.

Dobbeltsjekk også at alle lampene på modemet og din trådløse ruter lyser som de skal. LAN lampene kan ofte blinke for å indikere at det går trafikk, men også at det finnes en tilkobling i LAN-porten på modemet.

Lyser de som de skal, men du kommer deg ikke på WiFi?

– Koble til en laptop med kabel direkte fra modemet og inn i laptop. Fungere dette, er det ikke noe feil med intetnettlinjen din, men det trådløse som ikke fungerer som det skal.

Dersom du fremdeles har problemer med å komme deg på nett, ta kontakt med OBOS OpenNet.

www.obosopennet.no

Tlf:  21016150

E-post: service@opennet.no

Wifi

Lorem ipsum dolor sit amet

Hastighet

Lorem ipsum dolor sit amet

Problemer

Lorem ipsum dolor sit amet

Leverandør

Lorem ipsum dolor sit amet
Fant du det du lette etter?
Ja Nei