Informasjon desember 2020

15 desember 2020 - 16:55 - Skrevet av olanarrstyret - Kategori: Informasjon - Del på Facebook - Del på Twitter

Avfallshåndtering


Vaktmester bruker en del tid på plukking av søppel, dette er tid han heller kan bruke på vedlikehold. Vi ønsker derfor å tipse om god avfallshåndtering.

  • Dersom den første beholderen du oppsøker er full, sjekk den andre for likt type avfall.
  • Ikke kast søppel andre steder enn i avfallsdunkene.
  • Fett og matrester skal ikke skyldes ned i avløpet. Tørk av fett med papir og kast dette i matavfall.
  • Appen sortere gir riktige svar på hvor ulikt type avfall skal kastes
  • Nærmeste gjenvinningsstasjon ligger ved Sofienbergparken.
  • Kommunen vil ha innsamling av juletrær i uke 1 og 2 i 2021. De kommer tilbake med nærmere informasjon om fra hvor.

Adgang

Vi oppfordrer til kun å slippe inn folk man skal ha direkte kontakt med i oppgangene. Dette pga. sikkerhet, trivsel og for å forebygge eventuelle skader. Anta ikke at dine naboer ønsker kontakt med de samme selgerne som deg selv, følg derfor personen ut etter endt samtale. Hold også kjellerinnganger og utendørsboder låst, så minsker vi sjansen for tyveri og hærverk.

 

Juleferie

Reiser du bort i høytiden, ta gjerne en titt på sjekklisten for ferie

 

Brannvett

Desember er høysesong for brann i boliger. Derfor, gjør nødvendige tiltak med hensyn på brannvern. For eksempel bruk det elektriske anlegget som anbefalt (unngå overbelastning og  mange skjøteledninger), ikke gå fra ting som koker på komfyren eller fra brennende lys. Ha slukkeutstyr tilgjengelig, og sjekk at røykvarslerne virker.

 

…..våren kommer 

Mange har løkblomster i julen, disse kan plantes ut og bli fine vår- og sommerblomster. Styret vil sette opp et innsamlingspunkt i januar for blomsterløker. Spar gjerne på løkene og lever de i januar slik at de kan bli en del av blomsterfryden i borettslaget.

 

Månedens tips for vedlikehold

Inkluder rensing av lufteventiler i yttervegg i julevasken. I disse kan det samle seg diverse støv og skitt, og de bør derfor rengjøres jevnlig. Åpne ventilen helt fra innsiden og fjern det som har kommet seg inn. Noen har funnet vepsebol i ventilen, så vær forsiktig og bruk gjerne hansker. Siste finish kan gjøres med støvsugeren.

 

Styret ønsker alle en god jul og et godt nytt år.

Fant du det du lette etter?
Ja Nei